Spring naar de content

Kipchoge wint marathon van Londen

Eliud Kipchoge heeft zondag de sterk bezette marathon van Londen op zijn naam geschreven. De Keniaan, die vorig jaar nog imponeerde in de marathon van Rotterdam, spurtte in een spannende slotfase naar de zege in de klassieker door de Engelse hoofdstad. Hij won in een tijd van 2.04.42 officieus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Zijn landgenoot Wilson Kipsang, voormalig wereldrecordhouder, eindigde als tweede in 2.04.47. Dennis Kimetto, ook uit Kenia en houder van het huidige mondiale record op de 42,195 kilometer, liep naar de derde plaats in 2.05.50. Zie hier de finish van Kipchoge:

Sterke wedstrijd
Bij de vrouwen won de Ethiopische hardloopster Tigist Tufa. Zij troefde in de aparte vrouwenrace de Keniaanse favorieten af in de klassieker over 42,195 kilometer door de Engelse hoofdstad. Tufa’s winnende tijd van 2.23.22 was niet indrukwekkend, maar ze liep wel een sterke wedstrijd waarin ze in de laatste kilometers resoluut afstand nam van de Keniaanse Mary Keitany en haar landgenote Tirfi Tsegaye, die respectievelijk als tweede en derde eindigden in 2.23.40 en 2.23.41.

Tigist Tufa (midden) Mary Keitany (rechts) en Tirfi Tsegaye (links) na de finish

Afscheid
Paula Radcliffe liep in Londen haar laatste marathon. De Britse hardloopster nam de tijd voor haar laatste race over 42,195 kilometer. De 41-jarige finishte in 2.36.55. “Ik kwam onvoorbereid naar deze wedstrijd en hoopte dat de magie van Londen me zou helpen en dat gebeurde. Het was een geweldige ervaring”, zei Radcliffe na afloop. De Britse atlete won in haar carrière drie keer de wedstrijd over 42,195 kilometer in de Britse hoofdstad en vestigde er in 2003 het wereldrecord bij de vrouwen van 2.15.25.