Spring naar de content

Barcelona en PSG kampioen, historische hattrick bezorgt Koeman zege

Paris Saint-Germain (PSG) en Barcelona zijn dit weekend kampioen geworden door hun wedstrijden te winnen. In Duitsland heeft Van der Vaart mogelijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor het tegen degradatie vechtende Hamburger SV (HSV).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Messi
Barcelona werd voor de 23ste keer kampioen door met 0-1 te winnen bij Atlético Madrid. Messi zorgde met zijn 41ste competitiegoal voor de overwinning. Barcelona moest het doen zonder Suarez. De aanvaller had te veel last van een hamstringblessure, die hij dinsdag in het duel met Bayern München in de Champions League opliep.

Derde landstitel op rij
PSG heeft zaterdag in Frankrijk de derde landstitel op rij veroverd. De ploeg van coach Laurent Blanc versloeg subtopper Montpellier op eigen veld met 2-1. De treffers van de topclub uit Parijs kwamen op naam van Blaise Matuidi en Ezequiel Lavezzi. Voor de thuisploeg kwam Anthony Mounier tot scoren. Alle treffers vielen in de eerste helft.

Van der Vaart klaar in degradatiestrijd?
HSV heeft zaterdag in de strijd tegen degradatie in de Bundesliga een gevoelige nederlaag geleden. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart ging op bezoek bij VfB Stuttgart met 2-1 onderuit. Van der Vaart heeft misschien wel zijn laatste wedstrijd voor HSV gespeeld. De middenvelder kreeg zaterdag in de blessuretijd zijn tiende gele kaart van het seizoen. Hij is daardoor geschorst voor het laatste competitieduel met Schalke 04, waarin HSV moet voorkomen dat het voor het eerst in de clubhistorie degradeert.

Rafael van der Vaart bedankt de fans na de wedstrijd tussen VfB Stuttgart en Hamburg SV.

Historische hattrick
In de Premier League hielp Sadio Mané het Southampton van Koeman aan een ruime zege (6-1) met een historische hattrick. De aanvaller uit Senegal scoorde maar liefst drie keer binnen drie minuten in het door zijn ploeg gewonnen thuisduel met Aston Villa (6-1). Dat was nog nooit gebeurd in de Engelse competitie.

Mané zorgde in de dertiende minuut voor 1-0, op aangeven van Graziano Pellè. Een minuut later strafte de aanvaller een te korte terugspeelbal van Ron Vlaar af, waarna hij in de zestiende minuut de bal op aangeven van Shane Long binnenschoot (3-0).