Spring naar de content

Federer wint in Halle, Murray pakt titel Queen’s

Roger Federer heeft voor de achtste keer het grastoernooi in Halle gewonnen. In de finale versloeg de Zwitser zondag de Italiaan Andreas Seppi met 7-6 (1) 6-4. Federer was in 2003 voor het eerst de beste op het Duitse gras en pakte daarna ook de titel in 2004, 2005, 2006, 2008, 2013 en 2014. In 2010 (tegen Lleyton Hewitt) en 2012 (tegen Tommy Haas) verloor hij de finale.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De 33-jarige Zwitser ontsnapte in de eerste ronde tegen Philipp Kohlschreiber aan een vroegtijdige uitschakeling, maar stond daarna geen set meer af. De nummer twee van de wereld klopte achtereenvolgens Ernests Gulbis, Florian Mayer, Ivo Karlovic en zondag Seppi in de finale op overtuigende wijze. Federer vierde zijn vierde toernooizege van dit jaar en zijn 86e in totaal.

Wimbledon
De zeventienvoudig grandslamwinnaar gaat vol vertrouwen naar het ‘heilige’ gras van Wimbledon, het toernooi in Londen dat volgende week begint en waar hij al zeven keer de hoofdprijs pakte. “Dit is een speciaal moment voor mij, om voor de achtste keer dit toernooi te winnen,” aldus Federer, die nergens meer succes had dan in Halle. “Ik krijg hier altijd enorm veel steun. Halle is één van mijn favoriete toernooien.”

Murray
Een van de concurrenten van Federer op Wimbledon, Andy Murray, heeft de finale van het grastoernooi van Queen’s gewonnen. In de finale was hij in twee sets te sterk van Kevin Anderson: 6-3 6-4.

Voorafgaand aan de finalewedstrijd had Murray maar een uur rust. De Britse tennisser won zijn halvefinalepartij tegen Viktor Troicki zondagmiddag met 6-3 7-6 (4) en moest nog dezelfde middag aantreden tegen Anderson aantreden. Murray en Troicki hadden hun wedstrijd al op zaterdag moeten afronden, maar regen gooide roet in het eten.