Spring naar de content

Hamilton pakt poleposition, Verstappen weer teleurgesteld

Lewis Hamilton heeft zaterdag de poleposition voor de Grand Prix van Groot-Brittannië veroverd. De Formule 1-coureur van Mercedes zette op het ciruit van Silverstone voor eigen publiek de beste rondetijd neer in de kwalificaties: 1.32,248.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Hij troefde zijn teamgenoot Nico Rosberg met iets meer dan één tiende van een seconde af. Williams-rijders Felipe Massa en Valtteri Bottas reden naar respectievelijk de derde en vierde startplaats.

Max Verstappen in actie tijdens de vrije training op het Silverstone circuit
Max Verstappen in actie tijdens de vrije training op het Silverstone circuit

Voor Max Verstappen was de kwalificatie een teleurstelling. Waar de Nederlander na bemoedigende resultaten in de trainingen had gerekend op een top tien-klassering, kwam hij in een lastig bestuurbare Toro Rosso niet verder dan de dertiende plek in 1.34,502. De coureur klaagde steen en been over de slechte wegligging van zijn bolide. De achterwielen van de auto gleden continu weg. Zaterdagmorgen reed hij in de training nog de vijfde tijd, en ook op vrijdag was de tiener snel.

Ferrari
Toch ook nog goed nieuws voor Verstappen. Zijn naam is gevallen als opvolger van Kimi Räikkönen bij Ferrari. De Fin presteert ondermaats bij de Italiaanse renstal en moet mogelijk na dit seizoen zijn zitje inleveren. Hoewel de kans klein is dat Ferrari in zee gaat met een jonge en nog relatief onervaren coureur als Verstappen, voelt de zeventienjarige Limburger zich gevleid met de aandacht.

De Grand Prix van Groot-Brittannië gaat zondag om 14.00 uur van start.

Onderwerpen