Spring naar de content

Transfers: Darmian, Lestienne, Van Persie en De Roon

Eind augustus sluit de transfermarkt. Tot die tijd worden er volop spelers gekocht, verkocht, gehuurd en verhuurd. Dit zijn de laatste transfernieuwtjes uit het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

PSV heeft zich verzekerd van de komst van de Belgische voetballer Maxime Lestienne. De landskampioen meldde zondag dat het de 23-jarige aanvaller voor een jaar huurt van de Qatarese club Al Arabi. PSV kan hem dan volgend jaar kopen. Lestienne is inmiddels op weg naar het trainingskamp in Frankrijk waar hij zich snel bij de selectie van hoofdtrainer Phillip Cocu voegt. De vleugelaanvaller, die volgens PSV op beide flanken uit de voeten kan, is de vervanger van Memphis Depay.

‘Zo goed als rond’
Fenerbahçe twijfelt niet meer aan de komst van Robin van Persie. De Turkse topclub meldt op zijn website dat de Nederlandse international zondagavond in Istanbul aankomt. Naar verwachting zal hij dan een contract ondertekenen. Voorzitter Aziz Yildirim stelde zaterdag al dat de transfer zo goed als rond was.

Robin van Persie komt zondagavond aan in Istanbul

Nieuwe verdediger
Trainer Louis van Gaal van Manchester United is blij met zijn nieuwe verdediger Matteo Darmian. De Italiaan komt voor naar verluidt 18 miljoen euro over van Torino en heeft voor vier jaar getekend op Old Trafford. “Hij is een veelzijdige verdediger die zowel links- als rechtsback kan spelen. Een sterke jongen die ook aanvallend mee kan doen en om die reden een fantastische aanwinst is voor de ploeg en de Premier League”, roemde de Nederlandse coach zijn versterking op de website van de Engelse topclub.

HP darmian
Trainer Van Gaal is blij met zijn nieuwe verdediger Matteo Darmian

De 25-jarige Darmian voetbalde sinds 2011 voor Torino en speelde 146 wedstrijden voor de club uit de Serie A. Hij kwam dertien keer uit voor het Italiaanse elftal en maakte vorige zomer ook deel uit van de WK-selectie. Manchester lijfde al Memphis Depay in en is ook rond met de Duitse vedette Bastian Schweinsteiger. Van Gaal zou volgens de Engelse media nog meer spelers op het oog hebben.

Geintje
De Italiaanse club Atalanta Bergamo heeft de transfer van Marten de Roon van sc Heerenveen afgerond. De aanvoerder van de Friese club ondertekende zondag een contract voor vier jaar bij zijn nieuwe werkgever. Zijn contract in Heerenveen liep nog twee jaar door. Over de afkoopsom deden beide clubs geen mededelingen. De Roon sprak van een droomkans. “Ik hoop mezelf in de Serie A te kunnen manifesteren. Dat wordt de uitdaging, ik wil een basisplaats veroveren.” In eerste instantie dacht de 24-jarige middenvelder dat het een geintje was.