Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Dit weekend gaat de Tour de France verder richting Parijs. Zaterdag begonnen de wielrenners aan de veertiende etappe van Rodez naar Mende, een rit van 178,5 kilometer. Tijdens deze etappe komen de renners twee klimmetjes van de vierde categorie tegen en twee van de tweede categorie. De laatste klim, de Côte de la Croix Neuve, zal vlak voor de finish allesbepalend zijn voor de etappewinst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Chris Froome rijdt nog altijd in het geel en heeft een ruime voorsprong in het algemeen klassement. De Brit is ook nog eens leider in het bergklassement, maar daarin is zijn voorsprong minder ruim. Desondanks zou alleen Joaquim Rodriguez hem deze etappe voorbij kunnen steken, als hij onderweg minstens tien punten scoort en Froome geen punten pakt.

Slotklim
De Slowaak Peter Sagan vertrekt in de groene trui, de Colombiaan Nairo Quintana is de beste jongere en rijdt in het wit. De Nederlanders moeten vooral zorgen dat ze geen tijd verliezen in het klassement op de slotklim en kunnen kans maken op de etappezege door mee te gaan in een ontsnapping. Zondag gaan de wielrenners naar Valence. Het is een rit van 183 kilometer door de heuvels met een vlakke finish. De Tour is te volgen bij de NOS.

HP Koeman
Southampton-trainer Ronald Koeman langs de lijn tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Oefenen
In aanloop naar het seizoen 2015-2016 spelen alle voetbalclubs uit de Eredivisie zaterdag oefenduels. AZ speelt tegen Telstar, SC Cambuur tegen De Graafschap, Go Ahead Eagles tegen Excelsior en VVV Venlo tegen Feyenoord.  FC Groningen treft het Engelse Southampton, Sparta Nijkerk treft NEC, Achilles ’29 speelt tegen FC Twente en het Belgische Moeskroen-Péruwelz neemt het op tegen Willem II.

Daviscupduel
Jean-Julien Rojer en Robin Haase hebben zaterdag het Nederlands tennisteam opnieuw op voorsprong gebracht in het Daviscupduel met Oostenrijk. Het Nederlandse duo versloeg Jurgen Melzer en Oliver Marach in drie sets. De laatste twee werden in de tiebreak beslist: 6-3 7-6 (4) 7-6 (5). Haase, die in het dubbelspel de voorkeur kreeg boven Jesse Huta Galung, en Rojer legden met een goede service de basis voor de zege. Ze kregen amper breekkansen tegen. Oranje leidt in Kitzbühel nu met 2-1. Zondag zijn de beslissende enkelspelen.

HP golf
Joost Luiten in actie tijdens het British Open

In het Schotse St Andrews vindt tot en morgen golftoernooi The Open plaats. Het weer werkt niet mee, zaterdag moest het toernooi worden stilgelegd. Waarschijnlijk wordt daarom pas maandag de winnaar bekend. Joost Luiten hoeft zich er niet druk om te maken. De enige Nederlander in het toernooi voltooide vrijdag wel zijn tweede ronde en miste de cut. U kunt The Open zien op BBC1.