Binnenkijken: een vrolijk designkantoor

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: frisse kleuren, design en inspiratie in het hoofdkantoor van het NTI.

Saai, inspiratieloos en grijs. Zo staan de meeste kantoorpanden te boek. Maar niet het hoofdkantoor van het NTI. Twee jaar geleden verhuisde de opleider naar een ander pand, het moment om het interieur flink aan te pakken. Architect Liong Lie tekende voor het ontwerp. Deze Chinese architect uit Rotterdam staat bekend om zijn persoonlijke touch in de moderne architectuur.

Huisstijl
Dat is te zien, want de huisstijl van het bedrijf is doorgetrokken naar het interieur. De kleurenbalk (van rood naar blauw) in het logo is het uitgangspunt geworden; dus op elke verdieping een andere kleur.

Op de eerste verdieping is de vloer opvallend rood.

Op de eerste verdieping, de plek waar lessen worden gegeven, is de vloer rood. Heel contrasterend daarbij zijn de rode, groene, oranje en paarse stoelen. Opvallend is het wolkenplafond, ook doorgetrokken op elke verdieping, het staat voor dromen, ambities en rust. Een verdieping hoger is de vloer groen. Hier komen HBO-studenten bijeen voor hun klassikale lessen. Er is ook een zithoekje waar ze mogen loungen. “Onze studenten reageren heel positief op het interieur, ze vinden het fris, modern en inspirerend. In ons oude pand hadden we echt ouderwetse schoollokalen”, vertelt Ilse Taal van het NTI, “dan is dit wel heel anders natuurlijk.”

Een groene vloer op de tweede verdieping
Een groene vloer op de tweede verdieping

Groen geeft rust
Er wordt hard gewerkt op de derde etage. De vloer is oranje, de bureaus zijn groen. “Er werd vooraf gevraagd aan alle werknemers welke kleuren ze bij hun bureau willen zien. Groen kreeg de voorkeur, dat geeft immers rust.” De bureaus zijn bovendien gemaakt van geluiddempend materiaal, dat is handig omdat er hier flink gebeld wordt. Het wolkenplafond ontbreekt niet op deze etage.

De bureaus hebben groene details en zijn gemaakt van geluiddempend materiaal

We gaan naar de vierde etage, daar is de vloer paars. Er staat een grote oranje koepel waar werknemers in stilte kunnen werken of vergaderen. “Maar er wordt niet echt veel gebruikt van gemaakt, meestal alleen als er iemand even zonder lawaai op de achtergrond moet bellen.” Er is een kleine kantine, met keukentje, Barcelona chairs en een groen, grasachtig vloerkleed op de grond. Inderdaad, geen typische bedrijfskantine.

Stiltekoepel waar in alle rust kan worden gewerkt, gebeld of vergaderd

Het kantoor valt in de smaak van de werknemers.  “Het is lekker vrolijk met de frisse kleuren en moderne meubels. De ruimtes zijn open, je ziet alle collega’s en de communicatie is daardoor goed. We zijn een opvallende afwisseling tussen alle saaie kantoorpanden in de buurt.”