Spring naar de content

Overzicht: welke sportwedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Canada vormt het podium van de Rogers Cup, het masterstoernooi in Montreal en Toronto. Serena Williams ligt op koers voor haar vierde eindzege. De Amerikaanse nummer één van de wereld plaatste zich vrijdag (plaatselijke tijd) voor de halve finales door de Italiaanse Roberta Vinci te verslaan in twee sets: 6-4 6-3. Ze moet het nu opnemen tegen de Zwitserse Belinda Bencic.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Williams won het Canadese toernooi al drie keer, in 2001, 2011 en 2013. Ze bereidt zich voor op de US Open, het vierde en laatste grote toernooi van dit jaar. Williams won al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon kan op Flushing Meadows het Grand Slam vervolmaken.

Complimenten
Bij de mannen heeft Novak Djokovic de halve finales van het Candese toernooi bereikt. De Servische nummer één van de wereld won van de Let Ernests Gulbis in een zware wedstrijd. Djokovic verloor de eerste set en wankelde in het tweede bedrijf, maar wist de partij toch naar zich toe te trekken: 5-7 7-6 (7) 6-1. “Complimenten voor mijn tegenstander; hij tenniste fantastisch en maakte het me heel moeilijk. Ik moest zelfs twee wedstrijdpunten zien weg te werken. Eigenlijk verdiende Gulbis deze wedstrijd te winnen”, aldus de Serviër na de wedstrijd.  Hij treft in de halve finale de Fransman Jeremy Chardy.

hp rogers
Andy Murray schudt de hand van Jo-Wilfried Tsonga nadat hij van hem heeft gewonnen in 6-4, 6-4.

Japanner Kei Nishikori staat ook in de halve finales. De nummer vier van de plaatsingslijst versloeg voor het eerst in zijn carrière de Spaanse tennisgrootheid Rafael Nadal: 6-2 6-4. Hij staat in de halve eindstrijd tegenover de Brit Andy Murray, die te sterk was voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga: 6-4 6-4.

Simpele overwinning
Voetballiefhebbers hebben dit weekend geen zorgen over politieacties bij de eredivisie. Er zullen voorlopig geen politiestakingen komen die de voetbalwedstrijden treffen. Vrijdag speelde Vitesse tegen Roda JC. De Arnhemmers boekten een simpele overwinning op Roda met 3-0. Lewis Baker (strafschop), Abiola Dauda en invaller Nathan de Souza scoorden voor de thuisploeg.

Lewis Baker (l) viert zijn doelpunt voor 1-0.

Zaterdagavond speelt de Graafschap tegen PEC Zwolle, Ajax tegen Willem II, FC Twente tegen ADO Den Haag en Excelsior tegen AZ. Zondagmiddag gaat het voetbalweekend verder met PSV tegen FC Groningen, SC Cambuur tegen Feyenoord, FC Utrecht tegen Heerenveen en Heracles tegen NEC. Deze wedstrijden zijn te zien op FOX Sports.

Finale
De Nederlandse bokser Peter Müllenberg heeft zich vrijdagavond in Samokov geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap in zijn gewichtsklasse, tot 81 kilogram. Müllenberg versloeg de Brit Joshua Buatsi met 3-0. In de finale bokst Müllenberg zaterdagavond tegen de Ier Joe Ward, die domineerde tegen de Kroatische topfavoriet Hrvoje Sep.

Langste etappe
Zaterdag beginnen de wielrenners van de Eneco Tour aan de langste etappe. Het is een zware rit van 208,6 kilometer met in totaal vijftien heuvels en gaat van Heerlen naar Houffalize in de Belgische Ardennen. De Eneco Tour eindigt zondag in Geraardsbergen.

hp eneco tour
Wilco Kelderman in de leiderstrui in actie tijdens de zesde etappe in de Eneco Tour van Heerlen naar Houffalize

Wilco Kelderman is na de vijfde etappe de nieuwe leider in het algemeen klassement. De etappe van Riemst naar Sittard over bijna 180 kilometer, met onderweg 27 klimmetjes, werd vrijdag gewonnen door de Fransman Johan Le Bon die de hele dag voorop reed met Dylan van Baarle uit de Amerikaanse ploeg Cannondale-Garmin. In de slotfase was de Fransman net iets sneller dan zijn Nederlandse medevluchter. Kelderman finishte in een groepje op negen seconden van het duo en neemt de witte trui over van Jos van Emden, zijn ploeggenoot bij LottoNL-Jumbo. Van Baarle volgt in het algemeen klassement op één seconde. De Eneco Tour kunt u volgen bij Eurosport.