Spring naar de content

Max Verstappen doet het weer: een succesvolle inhaalrace

Max Verstappen heeft zondag een inhaalrace in de Grand Prix van Japan bekroond met twee punten voor het wereldkampioenschap. De jonge coureur begon de race op het circuit van Suzuka vanaf de zeventiende startplek, maar zette, net als vorige week, een succesvolle inhaalrace in. Hij eindigde op de negende plek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marieke ten Katen

Verstappen won daarmee van alle coureurs de meeste plaatsen in deze race.

Inhaalactie bij Alonso
De zeventienjarige Limburger liet weer fraaie staaltjes stuurmanskunst zien in zijn Toro Rosso. Onder anderen Fernando Alonso (McLaren) moest Verstappen halverwege de race laten passeren. Het duurde een paar ronden, maar uiteindelijk wist Verstappen de oud-wereldkampioen (die overigens twee keer zo oud is als Verstappen) buitenom in te halen. Daarmee reed hij zich in de top-10.

Alonso reageerde gefrustreerd en riep vloekend in de cockpit: “Het lijkt wel een GP2-motor.”

Teamgenoot Sainz
Op acht ronden voor het einde moest ook zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz eraan geloven. Sainz eindigde uiteindelijk één plek achter Verstappen als tiende.

Het is voor Verstappen de zesde keer dit Formule 1-seizoen dat hij in de punten rijdt. Eerder deed hij dat in Maleisië, Oostenrijk, Hongarije, België en vorige week in Singapore.

Lewis Hamilton (Mercedes) won de race in Japan, zijn achtste grand prix van dit seizoen en de 41ste in zijn loopbaan. Hamilton begon vanaf de tweede startplaats en pakte direct de leiding. Deze positie stond de wereldkampioen niet meer af.

De van pole vertrokken Nico Rosberg reed naar de tweede plaats. Ferrari-coureur Sebastian Vettel, vorige week nog winnaar van de grand prix van Singapore, kwam als derde over de streep. De start op Suzuka was tumultueus. Sergio Perez (Force India), Felipe Massa (Williams) en Daniel Ricciardo (Red Bull) kenden wat problemen. Verstappen startte wel goed en won direct een aantal plekken.

Hamilton leidt het wereldkampioenschap met 277 punten. Rosberg volgt met 229 punten. Vettel staat derde met 218 punten. Verstappen staat met 32 punten op een twaalfde plek.