Spring naar de content

Baanwielrenners laten het medailles regenen in Zwitserland

Het was ‘oranje boven’ dit weekend in het Zwitserse Grenchen. Tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen was de Nederlandse equipe buitengewoon succesvol. In totaal werden er negen medailles in de wacht gesleept – waarvan vijf goud.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Jeffrey Hoogland was bij de mannen de grote gouddelver. De 22-jarige renner liet zich drie keer bejubelen. Hoogland was individueel de beste op de sprint en de 1.000 meter. Samen met Nils van ‘t Hoenderdaal en Hugo Haak won hij daarnaast de teamsprint. Dion Beukeboom fietste op de achtervolging naar een bronzen plak.

Bij de vrouwen zorgde Elis Ligtlee voor de meeste podiumplekken. De Eerbeekse reed naar goud op de sprint en bij de keirin, was goed voor zilver op de 500 meter en pakte samen met debutante Laurine van Riessen brons op de teamsprint. Kirsten Wild veroverde de laatste medaille: zilver op het onderdeel scratch.

ligtlee_HP
Elis Ligtlee na haar winst op de keirin

Dankzij de goede prestaties in Zwitserland eindigden de Nederlandse baanwielrenners op een tweede plaats in de medaillespiegel. Groot-Brittanië haalde eveneens negen keer het podium, maar stond een keer vaker op de hoogste trede.

Sterke Van der Haar
Niet alleen op de baan waren de Nederlandse wielrenners op dreef, ook in het veld werd er succes gevierd. Lars van der Haar won zondag voor de derde maal op rij de cross in Valkenburg. De Nederlander soleerde op indrukwekkende wijze naar de winst en was de eerste die dit seizoen de Belgische vice-wereldkampioen Wout van Aert wist te verslaan.