Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u dit sportweekend niet missen?

U heeft een mooi sportweekend voor de boeg.  Zaterdag is de spannende finale van het WK Rugby tussen Nieuw-Zeeland en Australië, in Glasgow is het WK Turnen nog bezig en in ons eigen land wordt geschaatst om tickets voor het wereldbekerseizoen.  Het Open NK Zwemmen is dit weekend in Tilburg, Max Verstappen rijdt de GP van Mexico, het WK Korfbal begonnen en er is ook nog eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

In de finale van het WK Rugby staan Nieuw-Zeeland en Australië tegenover elkaar.  De wedstrijd wordt nu al vergeleken met de voetbalfinale Nederland-Duitsland; het gaat tussen buren, vrienden, maar ook bittere sportvijanden. Prolongeren de All Blacks hun wereldtitel of pakken de Wallabies het van hen af? Vrijdag werd Zuid-Afrika derde. Voor bijna 56.000 toeschouwers in het Olympisch Stadion van Londen waren de Springboks met 24-13 te sterk voor Argentinië.

2015-10-31 20:30:17 epa05004035 South Africa's Willie Le Roux (right) kicks the ball away as Argentina's Tomas Lavanini (left) attempts to block during the Rugby World Cup 2015 Bronze Final match between Argentina and South Africa at the Olympic Stadium, London, Britain, 30 October 2015. EPA/WILL OLIVER EDITORIAL USE ONLY/ NO COMMERCIAL SALES / NOT USED IN ASSOCATION WITH ANY COMMERCIAL ENTITY
De wedstrijd om het brons: Zuid Afrika tegen Argentinië

De finale van het WK Rugby is om 17.00 uur live te zien bij RTL7.

Lord of the Rings
In Glasgow is het WK Turnen nog bezig. Zaterdag komt Yuri van Gelder, beter bekend als The Lord of the Rings, in actie.

Yuri van Gelder op de ringen
Yuri van Gelder op de ringen

Zaterdag won de Russische turnster Maria Paseka de toestelfinale op sprong. Titelverdedigster Hong Un-jong uit Noord-Korea bleef daar net achter en de Amerikaanse allroundkampioene Simone Biles moest genoegen nemen met het brons. De Japanner Kenzo Shirai heeft voor de tweede maal in zijn loopbaan de finale op vloer gewonnen. Shirai, vermaard om zijn viervoudige schroef in een van zijn sprongseries, kwam opnieuw tot een ongekend hoge score. De Brit Max werd tweede en het brons ging naar de Spanjaard Rayderley Miguel Zapata. De NOS zendt een samenvatting van het WK Turnen uit.

Schaatskoningin uitgeschakeld
In Enschede wordt er geschaatst voor tickets voor het wereldbekerseizoen. Schaatskoningin Ireen Wüst komt helaas niet meer in actie, ze voelt zich niet sterk genoeg. Wüst slaagde er vrijdag niet in een wereldbekerticket te bemachtigen op de 1500 meter. De Brabantse moest bij de eerste vijf eindigen, maar reed slechts de zevende tijd. Door haar afmelding mist ze ook de eerste vier WB-wedstrijden op de andere afstanden.

joling-pakt-tweede-wb-ticket-in-enschede
Marije Joling voorafgaand aan de race

Marije Joling heeft zaterdag haar tweede startbewijs veroverd. De schaatsster eindigde op de 3000 meter op de vierde plaats in een tijd van 4.11,001 en vrijdag won ze nog de 1500 meter. Yvonne Nauta reed zaterdag op de 3000 meter in Enschede de beste tijd (4.09,90). Met de rijdster van Team Continu en Joling mogen ook Jorien Voorhuis (4.10,12), Annouk van der Weijden (4.10,71) en Irene Schouten (4.11,006) meedoen aan de eerste vier wereldbekers op deze afstand.

Kromo
Dit weekend is het Open NK Zwemmen in Tilburg. Zaterdag plaatste Ranomi Kromowidjojo heeft zich als snelste voor de finale van de 100 meter vrije in 53,05 seconden.

kromowidjojo-als-snelste-door
Kromowidjojo tikt aan in de snelste tijd op de 100 meter

De tweede tijd (53,94) was voor Robin Neumann, waarmee ze zich verzekerde van deelname aan de EK kortebaan op deze afstand. De vijftienjarige Marrit Steenbergen zwom 54,33 en mag ook op het koningsnummer naar de Europese titelstrijd begin december in Israël. ‘Kromo’ was al geplaatst voor de EK.

Ingemaakt
Het Nederlands korfbalteam is het WK in België begonnen met winst. Tsjechie werd met 41-16 ingemaakt.  Zaterdag speelt Oranje nog tegen Duitsland. Ons land gaat proberen de wereldtitel te prolongeren.

Gecrasht
Max Verstappen is naar Mexico afgereisd voor de Grand Prix. In de eerste vrije training was de coureur de snelste, maar in de tweede had hij minder geluk. Verstappen raakte de controle over zijn bolide kwijt en crashte tegen de muur. Gelukkig kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf, zijn Toro Rosso was wel flink beschadigd. De training werd stilgelegd en er moest een kraan aan te pas komen om de beschadigde wagen weg te takelen. De Duitse coureur Nico Rosberg zette de beste tijd neer. De Grand Prix van Mexico is zondag live te zien om 20.00 uur bij Veronica.

Eredivisie
Tot slot natuurlijk weer eredivisie. Vrijdag won Heracles met 2-1 van Willem II. Zaterdag speelt FC Groningen tegen PEC Zwolle, Ajax neemt het op tegen Roda JC, Excelsior staat tegenover Vitesse en De Graafschap gaat proberen te winnen van PSV. Zondag moet ADO tegen Feyenoord, speelt Heerenveen tegen SC Cambuur, FC Utrecht neemt het op tegen FC Twente en AZ sluit het voetbalweekend af tegen NEC. De wedstrijden kijkt u live op FOX Sports en anders de samenvattingen met het bord op schoot bij de NOS op NPO1.