Spring naar de content

Max Verstappen kan niet stunten in te zonnig Mexico

“Ik ben naar Mexico gekomen, het land van liefde en van zon.” Zon dus, en geen regen. De voorspelde neerslag bleef, helaas voor Max Verstappen, uit. De coureur van Toro Rosso ging opnieuw voor een topklassering, maar werd negende tijdens de GP van Mexico. Nico Rosberg won de race voor wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Na 23 jaar was de Formule 1 terug in Mexico, op het Autodrome Hermanos Rodriguez circuit, op een hoogte van maar liefst 2200 meter. Het werd een race met vier uitvallers: Felipe Nasr, Fernando Alonso en door de crash van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen lag het hele team van Ferrari eruit. Rosberg pakte eindelijk weer eens een zege, zijn vierde van het seizoen. De coureur van Mercedes hield zijn stalgenoot Hamilton een ruime seconde achter zich.

2015-10-31 18:55:00 epa05005524 Belgian-Dutch Formula One driver Max Verstappen of Toro Rosso in action during the qualifying session of the 2015 Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico City, Mexico, 31 October 2015. The 2015 Formula One Grand Prix of Mexico takes place on 01 November.  EPA/ULISES RUIZ BASURTO
Max Verstappen van Toro Rosso in actie tijdens de Grand Prix van Mexico

Halloween
Max Verstappen kon niet stunten zoals vorige week. Hij startte de race als achtste en eindigde als negende. Daarmee pakt hij nog wel twee WK-punten. De Limburger hoopte op regen, want daar doet hij het goed op. In een regenachtig Austin evenaarde hij vorige week zijn beste prestatie ooit: de vierde plek.

Kwam het door de crash in de tweede vrije training vrijdag waar Verstappen tegen de muur knalde waardoor hij wat voorzichtiger racete dan we van hem gewend zijn? Enkele uren eerder maakte de coureur nog grote indruk door de beste tijd neer te zetten. Of kwam het door Halloween?

Over twee weken krijgt Verstappen een nieuwe kans om zich in de punten te rijden tijdens de Grand Prix van Brazilië.