Spring naar de content

Hoe Max Verstappen toch nog twee WK-punten pakte

Voor de zesde keer op rij heeft Max Verstappen zich in de WK-punten gereden. Deze keer tijdens de Grand Prix van Brazilië kwam hij uit op twee punten. Verstappen eindigde als tiende, maar schoof door de diskwalificatie van Felipe Massa een plekje op. De eerste plek ging naar Nico Rosberg van Mercedes, hij was net zoals in Mexico twee weken geleden zijn stalgenoot Lewis Hamilton voor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Rosberg startte poleposition, hij reed een fractie van een seconde, 0,078 seconde om precies te zijn, sneller dan concullega Lewis Hamilton in de kwalificaties. Op het circuit van São Paulo kon hij de pogingen van Hamilton om hem in te halen prima aan. Het is voor de Duister zijn vijfde seizoenszege. De derde plek was voor Sebastian Vettel van Ferrari.

Mercedes' Formula One German driver Nico Rosberg (C) celebrates after winning the Brazilian Grand Prix, at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, on November 15, 2015. At left, runner-up Mercedes' British driver Lewis Hamilton and third-place Ferrari's German driver Sebastian Vettel. AFP PHOTO / MIGUEL SCHINCARIOL
Nico Rosberg (midden) viert zijn winst tussen Hamilton en Vettel op het podium

Veel plezier
Max Verstappen eindigde door de diskwalificatie van Massa (de thuisfavoriet startte met een te hoge bandentemperatuur) waar hij begon, als negende. Verstappen had al enige ervaring op het circuit in Brazilië. Vorig jaar werkte hij op Interlagos ‘met veel plezier’ de eerste vrije training op vrijdag namens Toro Rosso af.

“De lay-out van de baan is erg mooi om te rijden. Het is één van mijn favoriete banen geworden. Ik kijk er echt naar uit om hier weer te rijden. Interlagos is ook speciaal omdat het circuit tegen de klok in wordt gereden wat het voor ons ook uitdagender maakt. Ik ben er klaar voor”, schreef hij voorafgaand aan de GP op zijn website.

Voorafgaand aan de race hielden de coureurs een moment stilte om de slachtoffers van de terreurdaden in Frankrijk te herdenken.

2015-11-15 13:47:28 Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland, Toro Rosso driver Max Verstappen of Netherlands, Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, and Force India driver Sergio Perez of Mexico, hold a minute of silence for the victims of the November 13 Paris attacks before the Formula One Brazilian Grand Prix at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil, on November 15, 2015. AFP PHOTO/Silvia Izquierdo/POOL
De coureurs houden een minuut stilte voor Parijs

Via zijn twitter liet Verstappen weten te denken aan de slachtoffers van Parijs.

De laatste grand prix van het seizoen is 29 november in Abu Dhabi. Hamilton werd in Austin al wereldkampioen.