Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u dit sportweekend niet missen?

U heeft weer een heel mooi sportweekend voor de boeg. Onze zuiderburen strijden om de finale van de Davis Cup tegen Engeland, de Nederlandse hockeyers spelen de groepswedstrijden van de World Hockey League, Max Verstappen rijdt zijn laatste race van het seizoen, op het strand van Scheveningen wordt de Red Bull Knock Out gecrost en er zijn ook nog negen eredivisiewedstrijden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

In België wordt er getennist om de Davis Cup. De gastheren ontvangen Groot-Brittannië. Andy Murray bracht de landen weer in evenwicht door te winnen van Ruben Bemelmans in drie sets (6-3, 6-2, en 7-5). Eerder op de vrijdag won de Belgische kopman David Goffin in een vijfsetter van Kyle Edmund (3-6, 1-6, 6-2, 6-2 en 6-0). Op dag twee staat het dubbelspel op het programma, daar treffen de broers Murray de Belgen Kimmer Coppejans en Steve Darcis. Zondag valt de beslissing in een van de twee enkelspelen.

2015-11-27 20:31:01 Britain's Andy Murray (R) shakes hands with Belgium's Ruben Bemelmans after winning their tennis match on the first day of the Davis Cup final between Belgium and Britain at the Flanders Expo in Ghent on November 27, 2015. AFP PHOTO / JOHN THYS
Andy Murray nadat hij van Ruben Bemelmans heeft gewonnen

Aartsrivalen
Het Nederlandse hockeyteam speelt de groepswedstrijden van de finale van de Hockey World League. Vrijdag was de eerste tegen Duitsland. De aartsrivalen kwamen niet tot scoren, het bleef 0-0. Oranje neemt het zaterdag op tegen Argentinië. Maandag speelt Nederland nog tegen India. U kunt de wedstrijd live volgen bij de NOS op NPO1.

2015-11-27 18:24:22 RAIPUR - De Nederlandse coach Max Caldas tijdens de poulewedstrijd tussen de mannen van Nederland en Duitsland tijdens het Hockey World League finaletoernooi. ANP KOEN SUYK
De Nederlandse coach Max Caldas tijdens de poulewedstrijd tussen de Nederland en Duitsland

Laatste race
Max Verstappen rijdt zijn laatste race van het seizoen zondag in Abu Dhabi op het circuit Yas Marina. In de vrije trainingen heeft ‘onze Max’ nog niet kunnen opvallen, bij de derde vrije training reed hij de veertiende tijd.  De kwalificatierace is zaterdag later op de dag. U kunt de wedstrijd zien bij Veronica.

Knock out
Op het strand van Scheveningen wordt er gecrost om de Red Bull Knock Out. Er doen in totaal 1500 riders mee aan deze grootste beachcross ter wereld, een van de deelnemers is Rintje Ritsma. De track is vijf kilometer lang, bevat 57 sprongen en heeft een table top finish. Zaterdag zijn de kwalificatieheats. De finale kunt u zondag live zien op RTL7.

Eredivisieweekend
Er is natuurlijk ook nog eredivisie dit weekend. Vrijdag verloor SC Cambuur van De Graafschap (2-3). Zaterdag speelt Heerenveen tegen Roda JC, Excelsior tegen Feyenoord en FC Twente tegen Willem II. Zondag treft Vitesse NEC, PEC Zwolle neemt het op tegen Ajax, FC Groningen gaat proberen te winnen van ADO Den Haan, FC Utrecht speelt tegen Heracles en PSV eindigt het eredivisieweekend tegen AZ. U kunt de wedstrijden live zien bij FOX Sports, of anders in de herhaling zondagavond bij de NOS op NPO1.