Spring naar de content

Zilver, maar toch trots op de Nederlandse handbalsters

Tweede. De Nederlandse handbalsters werden in de finale verslagen door de Noren (31-23). Hoewel Noorwegen de wedstrijd domineerde, vochten onze Oranje dames gedurende het hele duel flink terug en zetten en unieke prestatie neer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Tijdens het hele wereldkampioenschap werd er geen een wedstrijd verloren door Nederland, alleen was er het gelijkspel tegen Zweden (28-28). Nooit eerder kwam ons land zo ver op het WK, de vijfde plaats in 2005 was tot op heden de beste prestatie, en daarom mogen we gerust van een historische handbalprestatie spreken.

handbalsters-verliezen-kansloos-in-finale-wk
Danick Snelder in actie tijdens de finale. In totaal scoort ze vijf keer

Sterk spelen
Regerend Olympisch- én Europees Kampioen Noorwegen was een maatje te groot voor de ploeg van bondscoach Henk Groener. In de eerste helft pakte de grootmacht de leiding, bij rust was het 20-9. Nederland kwam in de tweede helft aardig terug. In de laatste tien minuten bedroeg het verschil nog maar zes punten (26-20). Helaas bleven de Noren ook sterk spelen en konden ze de laatste vijf minuten al de overwinning vieren.

2015-12-20 17:42:12 Norway's players celebrate after winning the 2015 Women's Handball World Championship final match between the Netherlands and Norway in Herning, Denmark on December 20, 2015.  / AFP / JONATHAN NACKSTRAND
De Noorse vrouwen vieren de overwinning

Trots
We mogen trots zijn op onze dames. Natuurlijk op keepster Tess Wester, die enkele mooie ballen stopte en uitgroeide tot keepster van het toernooi. We mogen trots zijn op Estavana Polman, topscoorder van de wedstrijd met acht doelpunten. En natuurlijk mogen we trots zijn op Danick Snelder met vijf doelpunten, Sanne van Olphen met drie goals en Nycke Groot en Yvette Broch die tot de beste spelers behoren. Zo vonden ook Erben Wennemars en Edith Bosch: