Spring naar de content

Max Verstappen zesde in Bahrein, Rosberg wederom de snelste

Max Verstappen is zondag voor de tweede keer in het prille seizoen in de punten gereden. Na een tiende plaats in Melbourne, werd de jonge Nederlander in Bahrein knap zesde. De coureur van Toro Rosso profiteerde optimaal van een hectische openingsfase en reed een solide race.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Verstappen startte in Bahrein van de tiende plek, om vervolgens lange tijd op de zevende plek rond te rijden. Tien ronden voor het einde stevende de Nederlandse racer zelfs af op een evenaring van zijn beste resultaat ooit, toen hij op de vierde plek reed. Een noodzakelijke pitstop wierp hem echter terug in de rangschikking. Enkele ronde voor het einde haalde Verstappen Felipe Massa in om de zesde plaats veilig te stellen. Met negen punten staat Verstappen nu achtste in WK-stand.

Rosberg
De Duitser Nico Rosberg is de te kloppen man, aan het begin van het seizoen. Op het circuit van Sakhir was hij duidelijk de snelste en hij voert na zijn eerdere zege in Australië de ranglijst soeverein aan. Zijn Mercedes-ploeggenoot Lewis Hamilton werd na een slechte start vanaf pole position in de eerste ronde aangetikt door Valtteri Bottas, liep schade op en moest een extra stop maken. De derde plek achter Ferrari-Fin Kimi Räikkönen was het maximaal haalbare.

Ook de Belgen hadden weer eens een troef in de Formule 1. Hoewel Verstappen als halve Belg mag worden gezien – hij woont er -, hadden zij lange tijd geen coureur in de hoogste raceklasse. In de eilandstaat verving Stoffel Vandoorne namens McLaren Fernando Alonso, de Spanjaard was nog niet voldoende hersteld van zijn zware crash twee weken geleden. Vandoorne deed het op zijn beurt goed door bij zijn debuut in de punten te rijden.