Spring naar de content

Eredivisie: spanning blijft, glaszetter naar Eindhoven, Feyenoord op dreef

Ajax had moeite met scoren in Leeuwarden en PSV kwam met tien man te staan tegen Willem II, maar beide kampioenkandidaten wonnen hun wedstrijd. Met nog vier duels te gaan blijft het ongemeen spannend bovenin de eredivisie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Nog vier overwinningen
Het bezoek aan hekkensluiter SC Cambuur had een eenvoudig tussendoortje moeten worden voor Ajax, maar de koploper maakte het zichzelf nog aardig moeilijk. Door krukken gesteund zag Frank de Boer dat zijn ploeg de betere was, maar dat het te slordig omsprong met de kansen. Uiteindelijk bleek een goede goal van Davy Klaassen op aangeven van Anwar El Ghazi genoeg voor de winst. Daarmee zijn de Amsterdammers nog vier overwinningen verwijderd van het kampioenschap.

Een Pietersje
Concurrent PSV won zaterdagavond van Willem II: 2-0, niets aan de hand, zo leek het. Toch was er genoeg om over na te praten. Vooral de actie van Santiago Arias, die voorganger Erik Pieters imiteerde, was onderwerp van gesprek. Na een – overigens terechte – rode kaart liep de Colombiaan boos het veld af, om op weg naar de kleedkamer een ster in een ruit te slaan. De verdediger liep zelf geen fysieke schade op, in tegenstelling tot Pieters in 2013. Voor Arias is de kous nog niet af, zowel Phillip Cocu als Toon Gerbrands gaven aan een hartig woordje met hem te willen spreken. Joshua Brenet zou zomaar van deze situatie kunnen profiteren, net zoals de plaatselijke glaszetter.

Voetbalfeestje
De zondag werd geopend met een spektakelstuk. sc Heerenveen en AZ maakten er een in het Abe Lenstra Stadion een voetbalfeestje van, waarvan de Friese supporters het meeste genoten. De thuisploeg won met 4-2 van de Alkmaarders, mede dankzij drie goals in de laatste zes minuten. De laatste treffer van de middag kwam op naam van Vincent Janssen die daarmee de eerste plaats op de topscorersranglijst vasthoudt.

Derde plaats
Door het verlies van AZ lijkt de derde plaats wel definitief voor Feyenoord te zijn. De Rotterdammers, die zelf zondagmiddag met 0-1 wonnen bij FC Twente, hebben inmiddels een voorsprong van acht punten op de Alkmaarders. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst lijkt klaar voor de bekerfinale, over twee weken in de eigen Kuip. FC Utrecht en Heracles Almelo schaarden zich door overwinningen tussen de Feyenoord en AZ in op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Uitslagen 30ste speelronde
PEC Zwolle – Roda JC 3-1
Excelsior – Heracles Almelo 1-3
SC Cambuur – Ajax 0-1
Vitesse – ADO Den Haag 2-2
PSV – Willem II 2-0
sc Heerenveen – AZ 4-2
FC Utrecht – NEC 3-1
FC Groningen – De Graafschap 3-1
FC Twente – Feyenoord 0-1

De stand vindt u hier.