Spring naar de content

Plaatjes draaien is een mannenhobby, vonden de mannen

Alleen mannen draaien plaatjes, durfde Harry de Winter gisteravond te beweren in de Wereld Draait Door. Met Johan Derksen, Robert ten Brink, Jan Donkers en Felix Rottenberg kwam hij ouderwets elpees beluisteren, ter promotie van het kersverse radiostation voor babyboomers (en ouder), 40UP Radio. De Winter deelde zijn opvatting ook al met het Parool. De beredenering luidt: voor mannen draait het om de muziek, vrouwen luisteren naar de tekst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Ten Brink knikte instemmend. ‘Da’s echt waar.’ Tafeldame Fidan Ekiz probeerde nog in te breken, tevergeefs. Ze zochten bij 40UP Radio nog wel vrouwen, maar hadden nog niets gevonden. Op Twitter werd het nodige tegengeluid uiteraard wel ten gehore gebracht.

40UP zoekt dus nog vrouwelijke presentatoren. Tien, wil De Winter er. “We hebben nu tien mannelijke dj’s, daar moeten tien vrouwelijke presentatoren tegenover komen te staan. Ik heb er al een paar in gedachten. Ze moeten een beetje bekend zijn en natuurlijk veel van muziek houden,” zei hij tegen het Parool.

En mochten die zich niet aanmelden, dan kunnen we niet anders concluderen dat er een kern van waarheid in zijn weldoordachte aanname zit.

Onderwerpen