Spring naar de content

Bloedverwanten: Max Moszkowicz sr. en Max Moszkowicz jr.

Mr Max Moszkowicz senior (1926) is een van de bekendste strafpleiters van ons land. Hij heeft een wekelijkse column in de De Telegraaf en de NOS brengt onder de titel 'Recht voor z'n Raab' momenteel een serie gefilmde reconstructies van enkele van zijn gepubliceerde verhalen over door hem behandelde zaken op het scherm. Mr Max Moszkowicz junior (1955) is de derde van zijn vier zonen. Hij studeerde af in 1979 en is nu partner in de door zijn vader opgerichte maatschap Moszkowicz, Moszkowicz, Moszkowicz er Moszkowicz te Maastricht. Mr Max junior staat aan het hoofd van de civiele sectie van de maatschap — naast strafzaken en administratief recht het grootste gedeelte van de praktijk. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annejet van der Zijl

Max Moszkowicz junior: „Zolang als ik me kan herinneren heeft het portret van mijn grootvader bij ons op een prominente plaats gehangen. Tijdens mijn gymnasiumtijd ben ik stukje bij beetje gaan beseffen wat hij, mijn vader en de rest van het gezin in de oorlog hebben meegemaakt. Vader vertelde wel eens iets — al weet ik lang niet alles — en met de geschiedenislessen op school en zelfstudie vulde ik dat aan. Je weet niet hoe zoiets je beïnvloedt. Misschien was ik, als ik geen tweede generatie was geweest, wat vrijmoediger, wat minder introvert geweest. Wellicht ben ik er meer, zelfs te veel door gaan nadenken. 

„Op school was ik vrij eenzaam. Een eenling, iemand die zich terugtrok. In het begin van de jaren zeventig was het in om rebels te zijn. En ik rookte niet, ik reed niet op een brommer, ik had een ander soort kleren aan, ik ging niet naar feestjes. Wat dat betreft ben ik net als vader — die zal je ook nooit op een borrel zien. Ik vind dat soort dingen altijd zo oppervlakkig, zo nietszeggend. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap