Spring naar de content

Bloedverwanten: Els Pelgrom en Herman Koch

Els Pelgrom (1934) is kinderboekenschrijfster. In 1994 werd haar oeuvre bekroond met de Theo Thijssen-prijs. Dit jaar schrijft zij het kinderboekenweekgeschenk Bombaaj. Haar broer Herman Koch (1953) is schrijver en bekend van het VPRO-programma Jiskefet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Els Pelgrom: "Mijn meisjesnaam is eigenlijk Else Koch. In 1952, toen ik achttien was, ben ik vanuit Arnhem naar Amsterdam gegaan om te gaan studeren op de avondopleiding van de Kunstnijverheidsschool, de latere Rietveldacademie. Op mijn twaalfde waren mijn ouders gescheiden en een paar jaar later was mijn vader met Hermans moeder getrouwd. 

"Vader was een beetje een bon-vivant. Mijn moeder vertelde dat hij als jonge man fluwelen pakken droeg met zo'n grote strik. Hij was een dandy-achtige gentleman. Toen ik mijn eerste Gouden Griffel kreeg voor m'n tweede boek, liet hij speciaal een maatkostuum maken. Ik, inmiddels zonder man, had hem meegevraagd voor de uitreiking. Hij heeft het nog een keer aangehad op zijn verjaardag; kort daarna stierf hij. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap