Spring naar de content
bron: anp

Rosalie Delon-van Breemen: ‘Gelukkig heeft Alain geen afritsbroek, dat scheelt’

Ze is getrouwd met de Franse filmster Alain Delon, maar Nederland blijft haar thuis. Niet dat ze alles hier prachtig vindt. Een gesprek met Rosalie Delon over Nederlandse onverschilligheid en huwelijkse trouw. 'De waarde van onze relatie ligt juist in de slechte momenten, niet in de nachten vol extase.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Ad Fransen

Rosalie Delon-van Breemen (35), vrouw van Alain Delon en moeder van Anouchka en Alain-Fabien: "Je mag niet opschrijven waar, want ik wil niet dat het in de roddelpers terechtkomt, maar sinds twee jaar verblijven wij in Nederland. Na een lange tijd in het buitenland zie je Nederland eerst door de ogen van een toerist en dan pas worden je dingen duidelijk. Vorige week besefte ik ineens: er klopt hier iets niet. Ik heb altijd gedacht: Frankrijk is een hypocriet land en Nederland is open, daar kan alles. Maar ik begrijp nu dat in Nederland niet zozeer alles kan, maar dat alles moet kunnen. 

"Ik zal je een voorbeeld geven: in het stadje waar ik boodschappen doe, staat in een drukke winkelstraat elke dag een meneer in vrouwenkleren. Dat hij daar staat, is geaccepteerd. Maar de paradox is: niemand zegt die man gedag, iedereen loopt straal langs hem heen. Ik ben een van de weinigen die hem groeten. Want voor mij is het een feest, ik bewonder hem omdat hij zo openlijk zichzelf durft te zijn. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap