Spring naar de content
bron: anp

Mabel en de maffia

De AIVD zou alles hebben uitgezocht en concludeerde: met het verleden van Mabel Wisse Smit, de aanstaande bruid van prins Johan Friso en toekomstige ‘reservekoningin', is niets mis. Maar bij vrienden van wijlen drugsbaron Bruinsma blijkt ze bekend te staan als 'golddigger' en 'dat kreng van Klaas'.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Barkman & Alain van der Horst

In naam van Oranje heeft de RVD opnieuw aan damage control gedaan. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft officieel ontkend dat er sprake is geweest van een intieme relatie tussen Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma. Wisse Smit is de aanstaande echtgenote van koningin Beatrix' tweede zoon Johan Friso (en dus de toekomstige 'reservekoningin'). Bruinsma is de in de zomer van 1991 voor het Hilton in Amsterdam doodgeschoten topcrimineel. Ze hebben elkaar in ieder geval gekend. Aan die vaststelling valt ook voor de RVD niet te ontkomen. Maar zodra Mabel in de gaten kreeg dat de man met wie ze vijftien jaar geleden tijdens haar studententijd omging in foute zaakjes deed, zou ze het contact onmiddellijk hebben verbroken. Aldus de RVD. 

Helaas voor de koninklijke familie en Mabel Wisse Smit zijn er aanwijzingen die een andere richting opgaan. In de eerste plaats zeggen 'oud-schoolgenoten' in het laatste nummer van het blad Quote dat Mabel (toen 19) Klaas Bruinsma (toen 34) op zijn minst naar één studentenfeestje heeft meegenomen, nabij het Amsterdamse Vondelpark. Het tv-programma NOVA meldde op 20 augustus dat Mabel volgens een 'toenmalige vriendin' precies wist wie Bruinsma was en zelfs opschepte over haar maffiose contacten. Ook werd de feestlocatie nader gespecificeerd door het bordje ‘Vossiusstraat' in beeld te brengen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap