Spring naar de content
bron: anp

Peter R. op het pluche

Peter R. de Vries wil de politiek in, en hij staat al op tien zetels. Best veel voor iemand wiens ideeën we niet kennen. Maar een politicus met criminele vrienden – kan dat wel?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Joost Niemöller

Vlak voor de kerst liet Peter R. de Vries weten iets te voelen voor de politiek. Niet dat hij definitief een besluit had genomen – hij wierp slechts een stuk aas uit. En zowaar, de telefoon hield niet op met rinkelen, aldus De Vries. Elk actualiteitenprogramma wilde een interview met de populaire crimefighter. Hij koos voor een enkel item in NOVA. Dat was slim van hem. Nu nog geen kruit verschieten.

Uit een eerste peiling van Maurice de Hond voor het programma De stem van Nederland bleek dat vijftien procent van de Nederlanders overweegt om op Peter R. de Vries te stemmen. En dat zeven procent het nu al zou doen. Dat laatste zou neerkomen op tien zetels. Best veel voor iemand wiens politieke denkbeelden we niet kennen. En gebleken is dat we de onderzoeken van De Hond serieus kunnen nemen. Zijn kwaliteit is dat hij als eerste tendensen weet te signaleren, zoals bij de verkiezingen van vorig jaar, toen hij al heel vroeg de verkiezingsoverwinning van Wouter Bos voorspelde.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap