Spring naar de content
bron: roel visser

Op tournee met Ramses Shaffy en Liesbeth List

Drie jaar geleden was hij een wrak. Hij dronk alleen nog maar en at niet meer. Maar eind vorig jaar stond hij toch nog een keer op het toneel, en het is geen ‘Shaffy Gênant’ geworden. Op tournee met Ramses Shaffy en Liesbeth List.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Steman

Amsterdam, dinsdagavond, 23 november, even na half acht. In het donker van de coulissen zit Ramses Shaffy. Hij kijkt en ademt. Vanavond sluit de concertreeks met Liesbeth. Misschien is het wel zijn allerlaatste optreden. De lichttechnicus, Nico, rommelt nog met een paar snoeren en verlaat dan het toneel. 

Het is stil. De zaal is leeg. Liesbeth List en de bandleden zijn nog in de kleedkamers. Ramses niet. Al heel vroeg wil hij hier zijn. Zelfs zijn glas wijn liet hij rusten om te kunnen kijken naar de plek waar het over anderhalf uur moet gaan gebeuren. Dan pas zal Liesbeth List hem met uitgestoken hand het toneel op leiden, voor zijn moment. Dan wil hij er staan. “Ik adem de avond in.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.