Spring naar de content
bron: anp

Het geval Bram Bakker

Behandeling door de populaire psychiater Bram Bakker bracht diverse patiënten in ernstige problemen. Onthullingen uit het dossier van een ex-patiënte. ‘Bakker moet onmiddellijk het vak uit.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Astrid Theunissen

Half januari kreeg Meltum-Pauline Punt (43) een telefoontje van haar ex-psychiater Bram Bakker, acht maanden nadat ze het contact met hem had verbroken. Bakker klonk overstuur. Hij sprak over een negatief portret van hem dat zou verschijnen in HP/De Tijd (gepubliceerd op 21 januari). Daarin stelde zijn ex-werkgever, het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) in Amsterdam dat ‘twee buitengewoon ernstige incidenten waarop Bakker niet aanspreekbaar was’ hebben geleid tot zijn vertrek uit het SLAZ. Punt moest HP/De Tijd vertellen dat het artikel niet klopte. Punt: “Toen ik antwoordde dat het verhaal wél klopte, werd hij woest en was ík schuldig aan zijn vertrek. Ik zei: er is maar één persoon schuldig aan je ontslag en dat ben je zelf. Toen hing hij op. En ik dacht: de volledige waarheid over Bakker moet aan het licht komen.”

Ze overhandigt een stapel brieven en talloze e-mails; documenten die gedetailleerd inzage geven in een van deze ‘twee buitengewoon ernstige incidenten’. Punt: “Bakker manipuleert en liegt. En heeft me meegesleept in een affaire waardoor ik psychisch een grote klap heb gekregen.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen