Spring naar de content

Martin Ros: ‘Overal word ik beluisterd!’

Boekbespreker Martin Ros is door de TROS aan de dijk gezet. Volkomen onterecht, vindt hij. ‘Ik schiet nergens in tekort. En dat al 23 jaar!’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marcel van Roosmalen

In café-restaurant De Heerdt in Putten zat boekenrecensent Martin Ros (70) achter een enorme kom erwtensoep. Hij at stokbrood en dronk bier. Hij begroette mij enthousiast en pakte me met twee handen vast. “HP/De Tijd! Daar bent u! Hoe bent u hier gekomen? Met de trein? En daarna te voet? Ge-wel-dig! Helemaal door het geteisterde centrum van Putten?

“U treft mij hier in strijdtenue. Ik ben gewapend. Het is oorlog! Oor-log! U kent toch dat gevoel? Deze week heb ik de hand nog geschud van een van uw collega’s. Hoe heet die man met bril? Vaessen! Ja, Vaessen... HP/De Tijd is heel belangrijk. Jullie zijn een sterke krant. Wat mij verwondert, is het bericht dat jullie het moeilijk hebben. Neemt u mij in dienst! Ik zou drie stukken per week leveren! Daar draai ik mijn hand niet voor om. U weet toch wat het probleem is? Er zitten er te veel tussen die maar één stuk in de twee maanden leveren! Wat doen die de hele dag?”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap