Spring naar de content

Van Amy tot erger

Op zeker moment verschoof het nieuws over Amy Winehouse van de cultuursectie naar de roddelpagina’s. Foto’s van haar onalledaagse gedrag zijn nu al gauw 50.000 euro waard. Bij Amy op de stoep, in gezelschap van een paparazzo.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het huis van Amy Winehouse ligt goed verscholen in een steegje in de Londense wijk Camden. Vroeger vond je hier paarden en handwerkslieden. Nu wonen er studenten en kunstenaars in lage pakhuizen. De steeg is geblokkeerd door zware auto’s, waarin mannen zitten te doezelen. Ze wachten. Een, twee, drie uur lang, soms twee dagen lang, tot Amy Winehouse de zwarte deur van haar huis opent en met iets komt wat goed in de markt ligt.

Het liefst handelswaar, zoals in de voorbije dagen. Op een dinsdag had de zangeres in een pub een Marokkaan toegetakeld omdat die geweigerd had haar de biljarttafel af te staan waaraan hij speelde. Uren na middernacht had ze in een bar stoelen omvergegooid en geroepen: “Ik ben een legende, smijt die mensen eruit. Ik wil drugs.” Om vier uur in de ochtend was ze op weg naar huis tegen een lantaarnpaal gelopen. Op woensdag sliep ze een gat in de dag en hing ’s avonds om zes uur uit het raam om een vuurtje te vragen. Ten slotte was ze op vrijdag op het politiebureau verhoord wegens het toebrengen van lichamelijk letsel; ze moest er een nachtje blijven.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen