Spring naar de content

Afbladderaar

Hij geniet een reputatie als spindoctor. Maar Rita Verdonk, zijn belangrijkste klant, zit in de problemen. Hoe goed is Kay van de Linde?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kirsten Munk

Het domste wat Rita Verdonk vorige week heeft gedaan, is een lange brief schrijven aan de aanhang van haar ‘beweging’ Trots op Nederland (ToN). Daarin gaat ze gedetailleerd in op de affaire met voormalig ToN-prominent Ed Sinke. Deze voormalige vriend en vertrouweling voerde geen boekhouding en betaalde zijn levenspartner en een medewerkster van zijn bedrijf Aspecto salaris zonder medeweten van Verdonk. Vervolgens heeft Sinke in Elsevier ook nog eens zitten kletsen over het gerommel binnen ToN. Verdonk is gepiepeld door Sinke – dat is pijnlijk voor de kloeke leidsvrouw en schadelijk voor haar partij. 

Had Verdonk anders moeten reageren? Zeker. Zij had voor de vorm ‘de zaak’ moeten betreuren en er vervolgens het zwijgen toe moeten doen. Net zoals koningin Beatrix zwijgt wanneer affaires het Oranjehuis teisteren. Met als boodschap: ik praat niet met gajes. Aangenaam hooghartig, en het werkt altijd. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.