Spring naar de content

Het algemene PvdA-belang

Dat Hans Gerson hulp nodig heeft is evident. Hij is als nieuwe verkeerswethouder van Amsterdam automatisch ook de nieuwe ‘Mr. Noord/Zuidlijn’. De kans dat hij over een tijdje, net als zijn voorganger Tjeerd Herrema, met pek en veren de hoofdstad uit wordt gejaagd, is dus levensgroot. PvdA’er Gerson geldt als een bureaucraat pur sang. Hoe meer ter zake deskundige assistenten hoe beter dus. Daar wil de gemiddelde Amsterdammer, doodsbang als hij is dat ook zíjn huis in een onaffe metrotunnel verdwijnt, ook vast wel voor betalen. Maar voor een ‘politiek assistent’?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Echter, onder de personeelsadvertentie in het weekblad Binnenlands Bestuur staat toch echt het logo van de gemeente Amsterdam. Gevraagd worden onder meer een ‘grote sociale intelligentie’ en ‘aantoonbare affiniteit met de PvdA’.

Lees: een geldige lidmaatschapskaart van De Partij.

Het betreft hier dus een politieke benoeming, en de belastingbetaler mag ervoor opdraaien. Waarom zou een gemeenteambtenaar de belangen van de partij van Gerson en Job Cohen moeten dienen? Het algeméén belang, dáár gaat het in de ambtenarij toch om?

Nee dus, kennelijk.

Er zijn vast Partijleden genoeg die oren naar het baantje hebben. Zo’n ‘politiek assistentschap’ betaalt namelijk lang niet slecht: tot 4980,- euro bruto per maand, oftewel bijna 60.000 euro per jaar.

Sollicitaties gaarne naar [email protected]

Onderwerpen