Spring naar de content

Korvinus kent VARA amper

Een opmerkelijk optreden van Cees Korvinus in De Wereld Draait Door. De opvolger van Vera Keur als VARA-voorzitter bleek vrijdag geen idee te hebben welke programma’s de VARA zoal uitzendt. Oud-voorzitter Marcel van Dam vindt dat ‘een beetje raar’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

%3D1%26cHash%3Df27482a132″ />

Toch geeft Van Dam de advocaat niet direct op: “Ieder mens kan leren.” Volgens Van Dam is het allemaal niet zo moeilijk. “Binnen een week ken je alle programma’s. Met de invulling en de vormgeving ervan hoef je je niet mee te bemoeien, daar heb je je mensen voor. Je moet vooral een goede manager zijn en weten welke rol een omroep speelt.”

En daar gaat het nog wel eens mis, sombert Van Dam.

“De VARA is nog steeds mijn voorkeursomroep, maar onderscheidt zich inhoudelijk te weinig van andere omroepen. Maar dat geldt voor alle omroepen. Je hoeft maar naar één actualiteitenrubriek te kijken, dan heb je ze allemaal gezien. Vroeger had je met Brandpunt en Achter het Nieuws ook hetzelfde nieuws, maar dan gebracht vanuit compleet verschillende invalshoeken. Zo’n werkwijze doet veel meer recht aan de verscheidenheid zoals we die in de samenleving kennen.”