Spring naar de content

Mediapark geveld door varkensgriep – update!

Wil de EO het halve Mediapark uitroeien? De actualiteitenrubriek Netwerk deed gisteravond een dappere poging. Of de gevolgde tactiek ook werkt, weten we waarschijnlijk pas over een paar dagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

De Netwerk-verslaggevers Annemarie van Driel en Hans van der Steeg hadden een item over – hoe kwamen ze erop? – de varkensgriep gemaakt. In hun speurtocht naar een verpletterend item waren ze op ene Daan van den Broek gestuit. Van den Broek keerde ‘al’ twee weken geleden terug uit Mexico, en is daarom nog steeds niet door de GGD gecontroleerd op varkensgriep. En dat terwijl-ie zich wel degelijk ziekjes voelt, zei de topfit ogende Van den Broek gisteravond verontwaardigd. De EO-reporters kwamen zelf niet in beeld, maar leken zich binnen een straal van twee meter van hun onderwerp te bevinden. Als Van den Broek ‘het’ inderdaad heeft, moet de hoofdredacteur van EO’s Netwerk morgen of overmorgen rekenen op in elk geval twee ziekmeldingen. Waarna ook de overige Netwerkredacteuren en daarna al hun Mediapark-collegaatjes als dominostenen zullen omvallen. Want Van den Broek hoestte diverse keren vervaarlijk – het woord ‘demonstratief’ zullen we hier maar niet gebruiken; aan de integriteit van de betrokkenen mag natuurlijk niet worden getwijfeld. Gebruikten Van Driel en Van der Steeg wél een mondkapje? Later vandaag volgt het antwoord.

UPDATE: “Annemarie van Driel is er vandaag niet. Misschien is ze ziek.” Grapje van Hans van der Steeg vanaf de burelen van de EO. Zelf was hij, hoewel Netwerk gisteren anders beweerde, niet bij het interview aanwezig, maar hij weet wel dat zijn collega’s geen mondkapjes droegen of andere voorzorgsmaatregelen hadden genomen. “Van den Broek had van tevoren een deskundige gesproken, en die had hem verteld dat hij anderen niet kon besmetten.” Aha, die deskundige had dus vastgesteld dat Van den Broek geen varkensgriep heeft? Waarom suggereerde Netwerk dan dat hij de gevreesde nieuwe ziekte best eens onder de leden zou kunnen hebben? En wie was die ‘deskundige’? Van der Steeg: “Dat weet ik niet.”