Spring naar de content

Knol

Met zijn vrolijke paarse voorkomen en zijn grappige naam is de koolrabi een welkome lentebrenger, al heeft het seizoen op een uit de kas afkomstig product slechts een indirecte invloed: het mag buiten niet te koud meer zijn om binnen al te kunnen telen. Hoe dan ook: ze zijn er.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De knol van de koolrabi, die boven de grond groeit en dus niet de wortel van de plant is, kan rauw over de sla geschaafd worden, maar van zacht gegaarde koolrabi komt een mooiere smaak vrij. Snij de knollen rondom schoon - schillen is niet nodig - en leg ze in een bodempje olijfolie in een pan. Klein beetje water toevoegen, een teentje knoflook naar smaak, deksel erop en zachtjes gaarstoven tot ze de consistentie van een gare aardappel hebben. Erg lekker en nog erg gezond ook.

Meer calorieën zitten er in koolrabimayonaise, een recept van Patrick Caignau uit De Primeurs: rasp een geschilde koolrabi in de keukenmachine, voeg daaraan het sap van een citroen toe plus een eetlepel mayonaise, twee eetlepels gehakte walnoten en wat peper en zout. RH