Spring naar de content

Wendy wint, Gordon verliest

Paul de Leeuw en Wendy van Dijk zijn de populairste televisiepersoonlijkheden van Nederland. Gordon en Patty Brard zijn het minst favoriet. Dat blijkt uit de Grote TV-Enquête van HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

In opdracht van HP/De Tijd vroeg het onderzoeksbureau Motivaction een representatieve groep van 783 Nederlanders naar hun voorkeuren voor tientallen tv-sterren. Behalve Paul de Leeuw (23%) en Wendy van Dijk (22%) scoren ook Matthijs van Nieuwkerk, Peter R. de Vries, Linda de Mol en Yvon Jaspers hoog.
Peter R. de Vries is met 24% veruit de meest populaire presentator onder PVV-stemmers, zo blijkt uit de enquête. Presentatoren van de oudere garde, zoals Ron Brandsteder en Henny Huisman, hebben nagenoeg afgedaan. Ook met de populariteit van Katja Schuurman en Tooske Ragas is het slecht gesteld.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de populariteit van een presentator niet gelijk hoeft te lopen met die van diens programma. Zo moet het goed bekeken RTL Boulevard het stellen met presentatoren Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz, die door slechts zeer weinig deelnemers aan het onderzoek als hun favorieten worden genoemd.
Het nummer van HP/De Tijd ligt vanaf vandaag in de winkel.

Onderwerpen