Spring naar de content

Dde stelling

Ronald van Raak, Tweede Kamerlid SP: "Wij sluiten niemand op voorhand uit, maar de PVV staat wel achter in de rij. Alles waar wij voor staan, dat wil de PVV juist niet. Als wij gaan regeren, willen we werken aan een socialer en menselijker samenleving; de PVV wil juist een hardere samenleving, zeker als het gaat om nieuwkomers. Dus een coalitie met de PVV zal wel heel moeilijk worden."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

René Lancee, woordvoerder van Rita Verdonk: "Trots op Nederland sluit op voorhand niets en niemand uit. Dat lijkt me de basis van de democratie. Als het zover komt, dan kijken wij naar ieders programma en standpunten, en kiezen wij voor de partijen waarmee wij het verst komen. Of wij met de PVV in zee willen gaan, hangt af van hun uiteindelijke programma."

Marianne Thieme, Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren: "De Partij voor de Dieren gelooft niet in een cordon sanitaire voor partijen die niet passen in het beeld van de gevestigde politieke partijen. Veelal komt het voort uit het eigen onbegrip van de gevestigde politiek voor wat leeft onder kiezers. De Partij voor de Dieren spreekt niet in termen van voorkeur voor of uitsluiting van andere politieke partijen. Wij werken samen met elke politieke partij die bereid is dieren rechten te geven en mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid als uitgangspunt van beleid te kiezen."

Woordvoerder CDA-fractie: "Partijvoorzitter Peter van Heeswijk (foto) heeft zich hierover uitgelaten, waarna enige commotie is ontstaan. De fractie heeft vervolgens besloten dat dit een interne aangelegenheid is, waarover Kamerleden niet publiekelijk zullen spreken tot na de verkiezingen." Van Heeswijk zei eerder 'de samenwerking met geen enkele democratisch gekozen partij uit te sluiten, ook niet met de PVV van de heer Wilders'.