Spring naar de content

Geld & wederopbouw

Farshad Bashir (21) is sinds 15 januari 2008 Tweede Kamerlid voor de SP en het jongste Kamerlid ooit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Bijzonder. Maar ik zie het niet als een wedstrijd; ik vind het belangrijk dat ik kan meepraten.”

“Nee. Je hebt vanaf je achttiende kiesrecht en je mag dan al meepraten.”

“Op mijn veertiende werd ik lid van de SP. Op mijn achttiende ben ik gevraagd gemeenteraadslid te worden in Leeuwarden. Toen Rosita van Gijlswijk begin vorig jaar terugtrad, was ik de eerstvolgende op de kieslijst om haar op te volgen.”

“Het activisme spreekt me aan. Ook is integratie sinds de jaren tachtig een belangrijk punt voor de SP. Toen zei de partij al dat er problemen komen als je buitenlanders in dezelfde wijken stopt.”

“Om als nieuwkomer de taal en de cultuur te leren. Ik was negen toen ik naar Nederland kwam. Mijn ouders kozen voor een dorp, waar ik dankzij de autochtone bevolking sneller de taal leerde. Zodoende kon ik ook naar het vwo.”

“Ik hou me bezig met fiscale zaken.”

“Je kunt niet bezig zijn met wederopbouw als je tegelijkertijd oorlog voert met de Taliban. Het zou beter zijn om te onderhandelen. Ook voedt de aanwezigheid van buitenlandse troepen het internationale terrorisme. Tsjetsjenen, Saoedi’s, Pakistani en Indonesiërs komen naar Afghanistan om over de ruggen van Afghanen oorlog te voeren tegen het Westen.”

“Zo’n negentig procent van de Taliban bestaat uit leden van de lokale bevolking, die veelal gematigd zijn. Degenen die niet worden overtuigd, moeten worden aangepakt door Afghaanse troepen en politie.”

“Met de aanpak van belastingparadijzen.”

“Als het kabinet niet valt, zit ik nog twee jaar in de Kamer. Daarna zie ik het wel.”