Spring naar de content

Hoe is het met Regilio Tuur

De Nederlandse bokskampioen Regilio Tuur veroverde in 1994 de wereldtitel in het supervedergewicht van de World Boxing Organisation. Regilio 'Tuurrific!' Tuur was professioneel bokser sinds hij in 1987 brons won bij de Europese kampioenschappen voor amateurs. Ook sloeg hij tijdens de Olympische Spelen in 1988 de toenmalig wereldkam-pioen Kelcy Banks knock-out. Toch kwam hij toen niet verder dan de kwartfinales. In 1996 gooide hij de handdoek in de ring en begon hij een modezaak in Rotterdam. Dit avontuur liep minder rooskleurig af dan zijn bokscarrière; wegens een flinke huurachterstand zag hij zich genoodzaakt de winkel te sluiten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Daarnaast zorgde zijn turbulente privéleven voor de nodige media-aandacht. Verschillende keren werd Tuur beschuldigd van mishandeling, eerst door zijn ex-vrouw, later ook door zijn vriendin. Na twee taakstraffen leek de bokser zich weer op het rechte pad te bevinden. In 2001 en 2002 maakte hij nog een rentree in de ring, daarna stopte hij definitief.

Vervolgens kwam de kleine man met het grote temperament alweer in aanraking met justitie. Deze keer belandde hij achter de tralies wegens mishandeling van zijn ex-vriendin Pieternel. In 2005 verscheen zijn autobiografie: Regilio Life Part One - waar de regen koud is.

De laatste jaren is het betrekkelijk stil rond de voormalig bokskampioen. Hij raakte in opspraak toen hij begin 2009 beweerde hulp geboden te hebben aan de slachtoffers van de noodlanding in de Hudsonrivier in New York. Later bleek dat hij dit verhaal zeer waarschijnlijk uit zijn dikke duim heeft gezogen. Op zijn website www.regiliotuur.com deelt hij zijn levenswijsheden met de lezer, zoals 'Only the shallow do not judge by appearance' en 'Today is a gift, that's why it's called the present'.