‘Minister Klink is gewoon heel zorgvuldig’

import haagse post 8 mei 2009 Politiek

Minister Ab Klink (CDA, Volksgezondheid) zou stelselmatig Pauw & Witteman en andere talkshows negeren. Hij zou nergens willen verschijnen, uit angst voor imagoschade.

Op Twitter schrijft Herman Meijer, eindredacteur van Pauw & Witteman: “Vanavond geen minister Klink in P&W, argument: ‘heeft de afgelopen dagen al genoeg mediaoptredens gedaan’. Mijn vermoeden: hij komt nooit.” Een telefoontje naar Meijer levert het volgende op. “Ik kan er nu niet zoveel meer over zeggen. We zijn namelijk wéér in onderhandeling met Klink, voor week 30. Wat ik wel kan zeggen, is dat het de afgelopen twee jaar veel getrek, gesoebat en gedoe is geweest. We wilden hem vorige week hebben naar aanleiding van de grieptoestand. Een perfecte aanleiding. Hij is daarover niet bijzonder veel in de media geweest, maar hij wilde niet.” Meijer maakt zich hier kwaad over: “Sommige politici zouden wat meer waardering moeten tonen voor een groot programma als de onze.”

Klinks woordvoerder Lilian Jansen doet of haar neus bloedt. “Er ligt nu ongeveer drie weken een verzoek van P&W en dat loopt gewoon. Hij is inderdaad nog nooit bij P&W geweest, maar wel bij andere programma’s. Hij is gewoon heel zorgvuldig.” Feit is dat Klink van alle ministers het minst in talkshows verschijnt en ook bij de redacties van andere programma’s bekendstaat als ‘nee-zegger’.

Reageer op artikel:
‘Minister Klink is gewoon heel zorgvuldig’
Sluiten