Spring naar de content

Foutje bij de politie

Vorige week werden in Gouda politieagenten door een groep jongeren uitgescholden en werden er stenen naar de dienstauto gegooid. “Niet zo bijzonder, dat gebeurt overal” en “Wij kunnen hen daar niet voor aanhouden, maar wel een bekeuring van 90 euro geven voor baldadigheid,” aldus de relativerende politiewoordvoerder van Gouda, Chris van Egmond in De Telegraaf van 14 mei. Zijn baas is niet zo blij…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Het bleek een foutje van de woordvoerder, want dezelfde dag werd via een persbericht het beeld dat was neergezet betreurd. Hoe voelt Van Egmond zijn publieke uitglijder? Was hij eigenlijk wel goed geciteerd?
“Dat wilde ik ook nog even met hem checken,” zegt Dick van Gooswillige, directeur Marketing & Communicatie Hollands-Midden, die vier dagen na het foutje de verantwoordelijke klaarblijkelijk nog niet gesproken heeft.
Kan HP/De Tijd nog even met hem spreken? “Nee,” luidt het antwoord van een barse Van Gooswillige.
Later belt hij terug en wil nog even kwijt dat er wél goed geciteerd is. De fout ligt niet bij de opruiende kranten, maar toch echt bij zijn woordvoerder. “De informatie van het incident is naderhand niet goed geïnterpreteerd door de woordvoerder. Niet alleen wij als Bureau Communicatie maar ook andere collega’s waren daar natuurlijk niet gelukkig mee.”