Spring naar de content

Cafébal

Hazes klinkt luid uit de speakers, studenten drinken er een biertje aan de bar, en vanuit de keuken worden de gehaktballen door de aardige obers af en aan gedragen. Vijf jaar nadat De Ballentent bij een steekproef van het Rotterdams Dagblad de Gouden Gehaktbal in de wacht sleepte, komt een fors deel van de cliëntèle er nog altijd in de eerste plaats voor zo’n sappige kanonskogel, waarvan de culinaire geschiedenis overigens teruggaat tot de jaren direct na de Tweede Wereldoorlog. De trots van het huis is een handgedraaid exemplaar dat is overladen met een mengsel van paprika, champignons en uien (8 euro).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Bij een ouderwetse cafébal hoort een bruine, gemoedelijke sfeer – en ook daarin wordt in De Ballentent ruimschoots voorzien. De muren hangen vol met schilderijen van schepen en teksten als ‘Ik drink alleen op dagen die eindigen op een ‘g”.

Het handelsmerk van De Ballentent, behalve de ballen, is de zwabberende verlichting boven de bar. Wanneer de avond vordert en de bier- en balvoorraad steeds verder slinkt, komt de sfeer er in De Ballentent doorgaans pas goed in en zwaaien de lampen voortdurend. FM

De Ballentent, Parkkade 1, Rotterdam. www.deballentent.nl Openingstijden: dagelijks van 9.00 uur tot 23.00 uur.