Spring naar de content

Ed wacht op aanbiedingen

Ed de Goeij woont al een tijdje in Groot-Brittannië. Na een kortstondige carrière als assistenttrainer bij Queens Park Rangers doet hij al geruime tijd niets.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wat doet 'Oe, A'-Ed de Goeij nu?

"Met mijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk ben ik me aan het oriënteren om te kijken waar ik volgend jaar als keeperstrainer aan de slag kan. Misschien bij een Engelse club, maar ik sluit niet uit dat ik weer naar Nederland kom. Concrete aanbiedingen heb ik nog niet."

Zijn er nog talentvolle keepers in Nederland?

"We mogen niet klagen. Er is de talentvolle lichting met Stekelenburg (Ajax), Vermeer (Ajax), Vorm (FC Utrecht) en Velthuizen (Vitesse). Het is te hopen dat ze uitgroeien tot internationaal niveau."

Gaat u nog weleens naar een wedstrijd van uw oude clubs Feyenoord of Sparta?

"Als ik in Nederland ben, pak ik regelmatig een thuiswedstrijdje mee van Sparta. Ik probeer het zo veel mogelijk bij te houden, want ik heb bij beide clubs met veel plezier gespeeld. Gelukkig gaat het weer wat beter met Feyenoord, en het is goed dat Sparta in de eredivisie blijft. Een voorkeur voor een van de twee heb ik eigenlijk niet."

Wat is het hoogtepunt geweest van uw keeperscarrière?

Dat moet toch wel het WK in 1994 zijn geweest. Maar er zijn meerdere hoogtepunten geweest, zoals de eerste keer bij Sparta onder de lat, de eerste keer bij Feyenoord en mijn eerste wedstrijd voor Oranje." WT