Spring naar de content

Ketel One

Nu ook de Amerikanen dol zijn op onze jenevers, staan bij veel Nederlandse stokers de deuren wijd open voor hippe product designers en snelle reclamejongens. Flessen en distillaten van aloude jenevermerken ondergaan complete make-overs om nieuwe doelgroepen aan de ‘jonge borrel’ of eigentijdse varianten (wodkamix-ijsthee-perzik) daarvan te krijgen. In Amsterdam richtte Lucas zelfs een House of Bols op, waar toeristen jenever op meer manieren kunnen ‘beleven’ dan alleen door hem te drinken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Onze beroemdste neut in binnen- en buitenland is en blijft evenwel de Ketel 1 van het brandersgeslacht Nolet. Sinds 1691 volgens authentiek procedé in Schiedam gestookt, met een robuust alcoholpercentage en desondanks boterzachte afdronk. De omzet van Ketel One Vodka, de wodka die ook in Schiedam wordt gedistilleerd, steeg vorig jaar tot 165 miljoen dollar, waarmee de Amerikanen veruit de grootste klantenkring van de Nolets vormen.

Er bestaat ook een soort ‘House of Ketel One’: wie de beroemde koperen ketel waarin de sterke drank wordt gedistilleerd graag eens van dichtbij wil bekijken, is welkom op het Schiedamse hoofdkwartier van de Nolets. Bel voor een privé-ontvangst naar 010-2462929, of schrijf een ouderwetse brief naar.

Nolet Distilleerderij. Postbus 38, 3100 AA Schiedam. FM