Spring naar de content

Klapzoenen

Laren, Wassenaar en de P.C. Hooft mogen dan de naam hebben, maar vlak Rotterdam niet uit als er met rijkdom en luxe te koop moet worden gelopen. Nou ja, lopen. Iedere inwoner met een auto met open dak of extra dikke uitlaat trapt op zaterdag- of zondagmiddag zijn Opel of Golfje plankgas op de Meent, om indruk te maken op het schaarse terrasjesvolk op die vijftig meter lange horecastrook. Normaliter heb je het daarmee als Rotterdamse grootstedeling dan ook wel gehad, maar dezer dagen viel er in de metropool wel degelijk meer glamour van dichtbij te bewonderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het Kookpunt, supergrossier in culinaire benodigdheden, vierde slechts een kilometer van de Meent verwijderd zijn vijftigjarig bestaan met drie opeenvolgende recepties. En uiteraard moest iedere vaste klant tussen de Viking-fornuizen en de koperen Mauvielpannen even intens klapzoenen met eigenaar Ton van der Kolk.

Naar goed Rotterdams gebruik gingen de begerige ogen van de cliëntèle daarna weer snel naar de nieuwe bling in Tons mega-kookshop (tevens met vestigingen in Brussel, Antwerpen en Den Haag). Superlokkertje voor deze bijzondere gelegenheid: een met 750 gram echt goud verzwaarde hapjespan van Fissler, ook nog eens versierd met 270 diamanten. Het eerste exemplaar is vergeven aan een Arabische sjeik. Bijna net zo opwindend: zeven broodtrommels van Wesco, handbeschilderd door Chinese kunstenaars, en een gouden pleeborstel en dito maandverbandemmer, want goede smaak kent vanzelfsprekend geen grenzen.

Tout Rotterdam en een flink deel van Amsterdam (kookboekenuitgever en ontwerper Hay Hermans met vrouw) woonden het hoogtepunt van het Kookpunt-jubileum op 10 mei bij: een optreden van Marilyn Monroe.

De bijna-echte, want compleet met opwaaiende zomerjurk en jaren-vijftig-ondergoed. Na afloop van haar show mocht iedereen die maar wilde met Marilyn én met de Fissler-pan op de foto. Wij keken even de andere kant op, naar Bernadette: het geheime wapen op doordeweekse funshopdagen in het Kookpunt.