Spring naar de content

Rebels karakter

Elders in dit Eetteam wordt verslag gedaan van de opmars der eigen druiven. Betekent dit nu dat het boek Grote Vijf dicht is? Als het aan Filip Verheyden ligt niet. Sterker nog, hij doet zelf een boekje open. In het eerste nummer van Tong is de Vlaamse editor & publisher van dit in de Engelse taal verschijnende kwartaalblad in de bres gesprongen voor de kleinste van de Grote Vijf, de sauvignon blanc. Het hele veertig pagina’s tellende nummer – geen advertenties – wordt besteed aan ‘the rebel in the world of whites’. Een in de geur van sauvignon blanc gespecialiseerde professor laat zijn licht schijnen over welke rol de wetenschap speelt in de aromabepaling. Verheyden zelf put zich uit in het karakteriseren van druif en wijn. En een Master of Wine bejubelt de Nieuw-Zeelandse uitvoeringen. Al lezend kreeg ik in ieder geval bijzonder veel trek in een vloeibaar exemplaar van de ‘true varietal’. Omdat deze volgens Tong ‘sexy, pungent, crisp and aromatic’ is. Fijn dat er net een proeffles Errazuriz Single Vineyard 2008 uit Aconcagua in Chili was gebracht. Nieuw-Zeelandse stijl, echter zonder het vaak zo dominante ‘gras’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wel een spoortje groen, maar dan van rijpe tomaat. Vervolgens kruisbessen, veel passievrucht. Prachtig gevuld, fris, complex, gevuld en sappig. Had wel een plekje verdiend in een van de sauvignon-blanc-topvijflijsten waarmee in het blad wordt gestrooid. In ieder geval liet ik ‘m graag over de tong gaan. HH

www.tongmagazine.com Errazuriz Single Vineyard 2008. €11,95. Gastrovino. www.gastrovino.nl.