Spring naar de content

Witte Aap vs. Groene Olifant

En de beste bar ter wereld is: café De Witte Aap in Rotterdam. Ziedaar het resultaat van een internetstemming van backpackerbijbel Lonely Planet en Thaise bierfabrikant Singha. Ron Sterk, eigenaar van De Witte Aap, pakte het listig aan. Direct na de nominatie spoorde hij zo veel mogelijk gasten aan om te stemmen. Ook plaatste hij een link op de website van het café en vroeg hij de twaalfduizend lezers van de nieuwsbrief om zijn bar 'up te voten'.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het campagneteam van café De Groene Olifant uit Amsterdam had een wat minder overtuigende strategie. Het staat op onverklaarbare wijze wel op de lijst genomineerden. Het personeel van de olifant wist van niets. "Staan wij op die lijst?" verwondert Malou zich. Op de negenhonderdste positie. "Goh, dat wist ik helemaal niet." Tja, dan werkt het natuurlijk niet. Bovendien is de website van De Groene Olifant uit de lucht. Na het intypen van het webadres blijft het scherm leeg.

Overigens schijnen dergelijke stemmingen nogal eenvoudig te manipuleren te zijn met een CIA-programmaatje dat telkens andere IP-adressen vanaf dezelfde computer stuurt, of iets van dien aard. Bij De Witte Aap hadden ze er nog nooit van gehoord. En bij De Groene Olifant natuurlijk ook niet.

De Blauwe Duif (Schoonhoven), De Bruine Kip (Culemborg), De Rode Haan (Beverwijk), De Zwarte Haan (Sint-Jacobiparochie), De Blauwe Kater (Heerenveen), De Roze Panter (Groningen) en Het Rode Hert uit Roderwolde werden niet genomineerd. MK