Spring naar de content

CDA vindt plan Bos absurd

Volgens PvdA-leider Wouter Bos moet Europa ophouden met het geven van landbouwsubsidies. Want het is weggegooid geld. Coalitiepartner CDA, die de boerenlobby van oudsher van harte steunt, denkt hier op zijn zachtst gezegd anders over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Van de begroting van 135 miljard euro, wordt 70 procent besteed aan landbouw en arme regio’s. “Het rondpompen van geld,” noemt Bos dit. Volgens de PvdA’er kunnen rijke landen best zelf hun boeren en arme regio’s steunen.

'Heel goedkoop'
Wim van de Camp, CDA-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen, noemt het plan van Bos “absurd”. “Ik kan me voorstellen dat je kritiek hebt op de Europese begroting, dat er gemoderniseerd moet worden en dat er minder inkomenssubsidies moeten komen. Maar om daar nu mee te komen, een week voor de verkiezingen, getuigt van geen enkele realiteitszin. Heel goedkoop.”

"Vijftig jaar geleden stond de landbouw aan de basis van de interne markt. Als je de landbouwsubsidies intrekt, gaan Sarkozy en de Poolse president puur hun eigen boeren beschermen en stort de hele markt in elkaar,” aldus Van de Camp.

Onderwerpen