Spring naar de content

Beetje verkeerd

Curieuze uitspraak van de Leidse hoogleraar Dirk Visser in het Algemeen Dagblad. Naar aanleiding van het vorige week uitgelekte zoenfilmpje van Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder stelde de portretrechtprof dat het ‘juridisch verdedigbaar’ is dat de garagehouder – wiens bewakingscamera’s het geflikflooi vastlegden en die vervolgens de beelden aan de hoogste bieder verkocht – de privacy van de twee schond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Heeft u dat echt gezegd? “Natuurlijk niet. Ik bedoelde dat het juridisch verdedigbaar is dat de omroep dit uitzendt. Die garage heeft verkeerd gehandeld. Ik ben een beetje verkeerd geciteerd.”

Volgens het AD zegt u ook dat met het uitzenden van de strapatsen van de voetballer en de tv-presentatrice het algemeen belang wordt gediend. “De gemiddelde Nederlander vindt dit belangrijk, maar je kunt je afvragen of hier sprake is van algemeen belang. Ik denk van niet. En ik denk ook niet dat er in Nederland één rechter is die er zo over denkt.”

Waar ligt de grens? Wanneer wordt het algemeen belang wél gediend? “Stel dat een politicus die openlijk tegen overspel is, naar de hoeren blijkt te gaan.”

Een filmpje van André Rouvoet die een bordeel verlaat? “Dat zou juridisch heel lastig worden voor meneer Rouvoet.”

Onderwerpen