Spring naar de content

Geweldige stem en een topband

Het debuutalbum van zan- geres Kim werd twee jaar geleden zó overschaduwd door haar jeugdige leeftijd, dat het moeilijk was hype en realiteit van elkaar te scheiden. Was Kim is Back nou gewoon een fantastisch album? Of alleen maar een openbaring omdat de Ella Fitzgerald-covers op die plaat werden gezongen door een meisje van veertien?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat laatste was eerlijk gezegd wel een beetje het geval. Nu, twee jaar later, komt Kim Hoorweg met haar tweede album, My Recipe for a Happy Life, en menigeen zal nieuwsgierig zijn wat die twee jaar van rijping met haar talent hebben gedaan. Allereerst is het roer behoorlijk omgegaan: in plaats van de standaard jazzliedjes zingt Kim nu heftig swingende stukken die zij zelf schreef en die in de funktraditie werden gearrangeerd. Het album ademt de sfeer van de vrolijke niks-aan-de-hand-muziek van bijvoorbeeld Wouter Hamel en de teksten over haar eigen belevingswereld komen een stuk geloofwaardiger uit haar mond.

Kim heeft een geweldige stem, een topband en met gasten als Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis kan dit recept voor een gelukkig leven niet meer stuk.

Ruud Meijer

Onderwerpen