Spring naar de content

Te oud

Cees Grimbergen (58) stopt aan het einde van het jaar met de presentatie van het NCRV-programma Rondom 10. In het kader van ‘vernieuwing’ wordt hij na elf jaar tegen zijn zin vervangen. Na 115 afleveringen overkwam Violet Falkenburg (61) in 1998 precies hetzelfde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Leeft u met hem mee?

“Ik vind het bijzonder spijtig voor Cees en ik begrijp nooit zo goed waarom omroepen dit soort beslissingen nemen. Met het grootste gemak van de wereld zou ik een venijnig commentaar kunnen geven. Maar ach, het is geweest.”

Rondom 10 wordt nu toch nóg beter?

“Wat gaan we nu vernieuwen? Ik geloof niet zo in de glorie en victorie van de jonge mensen. Natuurlijk moeten die er zijn, maar tv moet een afspiegeling van de maatschappij zijn. Zet mensen neer van 23 tot 83 – als ze nog goed kunnen denken dan, hè.”

U begeleidt tegenwoordig presentatoren. Ook iets voor hem?

“Er is voor Cees zeker wel leven na de televisie, maar eh: nee. Hij is een goede journalist, maar geen goede presentator. Ik denk dat ik iets meer op heb met presentatie dan hij.”

Gaat u proberen Grimbergen via een petitie terug op televisie te krijgen?

“Haha, net als Martin imek die via een volksoproer terugkwam, zeker. Nee, ik ben niet van het demonstratietype, dus geen petities van mijn hand.” WS

Onderwerpen