Spring naar de content

Twitterverbod

Censuur op microblogdienst Twitter! Schrijvers Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart hebben omroep BNN moeten beloven niet meer te twitteren over een ophanden zijnd programma waarin ze samen ontvoerd worden. Zo twitterde Giphart: “Het dieptepunt vond ik het voorstel om ons te laten deelnemen aan die menselijke schaakpartij. Zie jij jezelf daar zo staan?” Waarop Dijkshoorn antwoordde: “Schei uit man. Allemaal van die ideetjes bij een vrijdagmiddagborrel. En wij kunnen het uitvoeren. De tyfus voor ze.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dijkshoorn gemaild. Wat voor programma wordt dit?

“Het hele idee van het programma is dat wij juist van niets weten. Maar we horen steeds ideetjes voorbijkomen die ons niet aanstaan. Van die vrijdagmiddag-godverdomme-wat-was-Bart-een-leuke-gozer-BNN-ideetjes. Daar komt ook nog eens bij dat Giphart en ik elkaar nauwelijks kunnen verdragen. Er is nu al steeds gezeik over de goede schoenen etc. Meneer heeft niet alleen verstand van koken, maar ook van schoenen, laarzen en sandalen. Alleen al daarvan word ik dol. Je kunt geen onderwerp aansnijden of Giphart heeft er verstand van. Mosselen en hoe je ze moet eten, de beste schoensmeer, hoe je kunt voelen of een kiwi rijp is – dat soort waanzin. Maar leuke televisie kan het wel opleveren.”

Hoe zijn ze bij u en Giphart gekomen?

“Eigenlijk omdat we elkaar heel slecht vinden. Giphart vindt mij een schrijvende bejaarde, ik vind Giphart een natte-kutjes-schrijver. Ze hebben bij BNN denk ik geprobeerd tegenpolen te zoeken.”

Heeft Giphart daar nog iets op terug? Jazeker: “Ik ken Nico nog uit de tijd dat hij conciërge was bij de bibliotheek in Amstelveen. Als ik daar optrad voor vijftig bejaarden moest hij jus d’orange voor ze inschenken. Hij vond het maar wat mooi om met schrijvers te praten. Ik ken Nico als een lieve, warme, vriendelijke teddybeer. Dat vindt hij zelf geen prettig imago; daarom zegt hij ook zulke lelijke dingen.”

Gaat u zich houden aan het twitterverbod?

Giphart: “Ben benieuwd wie het verbod als eerste schendt.” Dijkshoorn gaat schoorvoetend akkoord, maar gooit er eerst nog even een oneliner uit: “Dat is dan ook weer typisch BNN. Wel live reetneuken met een presentatietekst in de hand, maar twitteren kan dan niet. De tyfus.”

Onderwerpen