Spring naar de content

Gezocht: spanning!

Vorige week ging de Maand van het Spannende Boek van start met een al bijna traditioneel ‘The Power of Plots’-festival in de Melkweg. De Gouden Strop is uitgereikt en in de winkels ligt het geschenkboekje van Esther Verhoef (Erken mij), dat aansluit op het thema wraak – onder die noemer brengt het CPNB de hele maand juni het spannende boek onder de aandacht. Met alle plichtplegingen achter de rug, lijkt het tijd voor de leunstoel en een zenuwslopende thriller. Of toch niet?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

HP/De Tijd zet zijn lezers graag zelf eens aan het werk, en vraagt zich af: sluimert in u een onontdekt talent? Het almaar stijgende aanbod van thrillers van eigen bodem doet vermoeden dat er nog aardig wat scribenten onder u rondlopen. HP/De Tijd daagt ze uit.

Wat willen wij? Een mooi, spannend verhaal van hooguit 2000 woorden; minder mag. Ter inspiratie geven wij hieronder een aanzet, maar de verdere uitwerking daarvan is geheel aan u. Opteert u voor een whodunit? Voor psychologische spanning? Voor actie? Voor een hardboiler? Allemaal prima. Uw inzending moet uiterlijk woensdag 1 juli 2009 bij ons binnen zijn, in geprinte dan wel uitgetypte vorm.

De jury bestaat uit schrijfster Marion Pauw (met Daglicht genomineerd voor de Gouden Strop) en HP/De Tijd-(thriller)journalist Marcella van der Weg. De drie beste inzendingen zullen wij publiceren in HP/De Tijd nr. 31, dat verschijnt op 29 juli. Onder voorbehoud van voldoende belangstelling, uiteraard.

Uw beginzinnen luiden:

Door de gordijnen kierde al wat daglicht, toen de telefoon rinkelde. Voorzichtig tastte Manon naar de tas die ze vannacht naast het bed had laten vallen en viste haar mobiel eruit. “Manon? Met Bart.” Hij klonk gespannen.

U kunt uw inzending sturen naar: HP/De Tijd

redactiesecretariaat, t.a.v. Marcella van der Weg

Postbus 95044

1090 HA Amsterdam

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Onderwerpen